Cares tapades, llances amb objectes tallants, el coordinador de C’s i la foto final

Les últimes ràtzies de les autodenominades “brigades de neteja” de llaços grocs han provocat una denúncia oficial de l’Ajuntament vilanoví als Mossos d’Esquadra per la retirada de la façana de l’Ajuntament de les pancartes al·lusives a l’alliberament dels presos polítics. El Consistori recorda que aquestes pancartes van ser “col·locades per un acord majoritari del Ple de l’Ajuntament”. El govern municipal ha dit que reposarà les vegades que faci falta les pancartes i el llaç groc, “símbol explícit”, diuen, “de suport a l’alliberament dels polítics empresonats i exiliats”.

L’Ajuntament explica que “aquesta simbologia havia estat retirada furtivament la nit de dimecres a dijous per un grupuscle de persones encaputxades i amb armes blanques. En aquest sentit, el govern municipal ja ha tramitat les corresponents denúncies, aportant els vídeos a través dels quals es pot identificar alguns integrants del grup així com imatges dels vehicles utilitzats presumptament”, apunten. A més, el govern ha acordat convocar amb caràcter d’urgència una Junta Local de Seguretat extraordinària per “tractar les actuacions de grups de persones encaputxades i amb armes blanques a l’espai públic”.

En l’acció de la matinada de dijous va participar el coordinador local de C’s, Eladio García Lodeiro, com es pot apreciar als vídeos que els mateixos responsables de la ràtzia han penjat a les xarxes socials. Una quinzena de persones, moltes d’elles amb la cara tapada, van recórrer el centre de Vilanova durant força estona amb canyes i pals llargs amb objectes tallants, per treure els llaços grocs de mobiliari urbà, reixes, arbres i altres elements. Acompanyats d’un equip d’Antena 3, van retirar també l’estelada i el llaç groc del monument a Josep Tomàs Ventosa de la plaça de la Vila i, novament, com havien fet dies enrere, van treure les pancartes i el llaç groc de la façana de l’Ajuntament. Després, es van acabar fent una foto de família amb tot el material retirat, a manera de trofeu. Vegeu video clicant aquí.

La consigna de C’s de participar en aquestes accions, en les quals fins ara no havien pres part, va tenir un altre capítol dissabte al matí, quan un nombrós grup de persones va increpar militants de Ciutadans que eren en una vela del partit taronja a la rambla Principal. Un important desplegament dels Mossos d’Esquadra va impedir que els manifestants poguessin arribar fins a la parada de C’s. 

La tensió va en augment. Aquest dissabte, el CDR de Vilanova ha convocat diferents actes, com ara una roda de premsa a la plaça de la Vila i, després, una nova llaçada popular com la que ja es va realitzar dimarts passat. No sembla que aquest, però, hagi de ser l’últim episodi de l’estira-i-arronsa. Els grups anti llaços, que afirmen que “unidos nos divertimos”, ja adverteixen: “Tendremos que volver, seguro”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *