C’s es desvincula però aplaudeix la despenjada de pancartes i el llaç groc de la façana de l’Ajuntament

Les autoanomenades “brigades de neteja”, que es dediquen a despenjar pancartes en favor de la llibertat dels presos polítics d’edificis i espais públics han passat també per Vilanova i la Geltrú, Un grup d’unes cinc persones, la majoria amb la cara tapada, han aprofitat la matinada per despenjar les pancartes i el gran llaç groc que pengen des de fa setmanes a la façana de l’Ajuntament vilanoví i a la plaça de la Vila. Amb l’ajut de perxes força llargues, l’escamot ha actuat amb total impunitat. Vilanova i la Geltrú ja és a la llista de poblacions on han actuat aquests grups.

El coordinador local de C’s, Eladio García Lodeiro, ha desvinculat el seu partit d’aquesta acció a l’Ajuntament vilanoví, però diu que “aplaudeixen” la iniciativa. En canvi, afirma que “una altra qüestió són els llaços dels fanals de la Rambla”, deixant entreveure que en aquest cas sí que han estat militants o simpatitzants de C’s els qui haurien tret els llaços grocs.

L’acció dels escamots unionistes ha tingut una resposta ràpida del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Vilanova, que ha convocat aquest dimarts, 4 de setembre, a les deu de la nit, una Enllaçada Popular a la plaça de les Neus. Els convocants afirmen que “per cada llaç que treguin, en penjarem cent”. I demana als participants que portin plàstic groc, cartells, adhesius i escales.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *