Dos dies amb peixos morts a les platges de Vilanova

Centenars de peixos morts van aparèixer aquest dimarts a les platges de Vilanova, especialment a la de Ribes Roges. La presència del peix mort, en la seva majoria sorells, ha provocat la preocupació dels banyistes, que preguntaven als responsables del servei de socorrisme si la platja estava en bones condicions per al bany. Els socorristes responien que sí, que l’aigua estava bé, i que l’arribada dels peixos morts a la sorra havia estat provocada per un abocament realitzat des d’una barca pesquera.

És habitual que els pescadors llencin al mar aquelles captures que saben que no tindran un valor mínim a la llotja, o bé les espècies que són pescades juntament amb altres de més apreciades. Anys enrere, es calculava que cada any es llençaven en mar entre tres i quatre tones de peix cada any a Vilanova. És el cas, per exemple, del sorelló (sorell de mida petita), que a vegades es pesca conjuntament amb altres espècies, i que els pescadors han de triar i llençar en mar abans d’arribar a port. Aquests peixos morts serveixen d’aliment a gavines i altres peixos, com la llissa, que aquests dies estan aprofitant el menjar fàcil. L’estesa de gavines davant el litoral de Vilanova ha estat espectacular en les últimes hores. A vegades, però, els corrents arrosseguen el peix mort fins a primera línia de la costa.

Fonts de l’Ajuntament vilanoví han explicat que s’estan fent tots els esforços possibles per netejar les platges, però apunten que el peix mort va arribant progressivament i a diferents zones, per la qual cosa no es dona l’abast. En poques hores, però, la situació s’anirà normalitzant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *