El govern de Vilanova vol que l’oficina central de la vegueria s’instal·li a la capital del Garraf

El sorprenent nomenament de l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, com a delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, va deixar descol·locat durant diversos dies al govern municipal vilanoví, a qui ha costat de reaccionar. Regull va prendre possessió del càrrec el dia 20 de juliol i el govern de Vilanova, ocupat durant aquells dies en les negociacions per poder aprovar el pressupost de 2018, no es va pronunciar fins al 3 d’agost, en una roda de premsa a la qual va assistir tot el govern en pes. 

El nomenament de Regull no ha agradat gens al govern de Vilanova. Encara que públicament feliciten el nou delegat i consideren que la posada en marxa de la delegació del Govern al Penedès és un pas endavant, en privat admeten el que és una evidència: nomenar l’alcalde de Vilafranca és un lleig a la ciutat més poblada del Penedès, Vilanova i la Geltrú. Un nomenament que agreuja la sensació que Vilanova pinta poc en el conjunt de la presa de decisions del país. També es té la convicció que la decisió no fa justícia al paper que l’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, ha tingut en la política catalana en els últims anys com a presidenta de l’AMI, un paper que encara la manté a hores d’ara immersa en processos judicials que podrien acabar amb el seu processament. El pagament a això és nomenar delegat l’alcalde de Vilafranca i ningunejar Vilanova.

Per això, ara el govern vilanoví ha pres la iniciativa i demana a la Generalitat que instal·li la seva oficina central a la capital del Garraf. Neus Lloveras afirma que “Vilanova i la Geltrú, com a ciutat més gran, ha de fer el pas i oferir un espai perquè es facin les oficines centrals de la vegueria, i el Consell de la Vegueria”. S’ha ofert un local municipal de 370 metres quadrats situat just davant de la caserna dels Mossos d’Esquadra, molt ben comunicat, amb àmplia zona d’aparcament, i a prop del centre de la ciutat.

Els representants del govern local van aprofitar per felicitar Pere Regull pel seu nomenament i van demanar que comenci a ser una realitat la vegueria del Penedès. Jordi Medina, portaveu del govern vilanoví, va afirmar que ”nosaltres, aprofitant la creació de la vegueria, apostem per les cocapitalitats. A les quatre capitals de comarca hi ha d’haver oficines d’atenció ciutadana, fent un desplegament de les infraestructures que s’aproximi a la població i a les necessitats. Però per qüestió administrativa hi ha d’haver unes oficines centrals, i aquesta és la ciutat amb més població, més serveis, més activitat econòmica”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *