El PDeCAT i ERC presumeixen de bona sintonia, i el PSC carrega contra els republicans

El govern municipal vilanoví, que formen el PDeCAT i ERC, ha fet balanç dels seus primers 100 dies. I les dues formacions ho han volgut fer presumint de bona sintonia. Aquesta setmana han comparegut l’alcaldessa, Neus Lloveras, i el portaveu del govern, Jordi Medina. Ambdues formacions han volgut donar un to més institucional al balanç i no hi han assistit ni la regidora d’Hisenda, Olga Arnau, ni la de Serveis Socials i Esports, Blanca Albà. Totes dues són candidates a l’Alcaldia pels seus respectius partits, ERC i PDeCAT. 

La valoració s’ha centrat en la gestió municipal i en els cinc eixos en què es basava el pacte de govern entre les dues formacions independentistes. En l’àmbit de les polítiques fiscals més justes, la transparència i el bon govern, Jordi Medina ha recordat l’aprovació de la baixada del tipus impositiu de l’IBI, “i l’aprovació del nou pressupost, que fa especial èmfasi en l’augment de la tarifació social”.

La segona línia del pacte era l’increment de les polítiques socials. Aquí l’alcaldessa ha remarcat l’increment de recursos en atenció social i polítiques d’habitatge, i també la “consolidació dels agents de civisme, amb l’ampliació dels seus horaris” i una prova pilot per facilitar monitors a infants amb diversitat funcional en les seves activitats extraescolars.

Una altra línia de treball a prioritzar era el suport a les entitats i serveis a la ciutadania. En aquest sentit el portaveu del govern ha parlat de la definició del projecte per l’Espai Jove i la caserna de la Policia Local, i també de “la recerca de finançament pels Josepets, per encarrilar la futura casa de la cultura popular, així com l’inici de debat al voltant del model de la pabordia”.

Pel que fa a la protecció, manteniment i millora de l’espai públic, Neus Lloveras ha destacat l’aprovació de les condicions per contractar la renovació de l’enllumenat, les intervencions importants per millorar la mobilitat del barri de mar i el pla de millora que es realitzarà durant els propers mesos, i la futura creació d’una zona d’aparcament dissuasiu a la ronda Ibèrica, a prop de l’Hospital, “per donar resposta a la necessitat creixent”.

El cinquè punt del pacte de governabilitat entre PDeCat i ERC apostava per l’impuls del desenvolupament econòmic de la ciutat. Jordi Medina ha destacat la campanya de regularització dels habitatges turístics a la ciutat, la consolidació de la nova marca turística i la participació vilanovina en projecte europeus com l’Urbact, que portarà a VNG l’any vinent representants de diferents ciutats europees.

La voluntat de futur del govern vilanoví és, segons Neus Lloveras, “poder tenir una ciutat socialment més justa, prospera, sostenible, més endreçada, que preservi la convivència, que defensi la pluralitat i que sigui atractiva pel comerç i l’activitat econòmica”.

L’alcaldessa també ha parlat de la situació econòmica municipal, explicant que s’ha avançat i que s’ha anat sanejant la situació, fet que ha estat important per poder aprovar el que serà el segon pressupost expansiu en molts anys.

Per la seva banda, el PSC ha carregat durament contra el que considera “absència de polítiques pròpies” d’ERC. Afirmen que “gairebé 6 mesos després que ens expulsessin del govern i més enllà de les propostes heretades del govern que nosaltres vam liderar, no hi ha hagut cap proposta nova. Els aires nous que van anunciar des d’ERC amb la seva entrada al govern no s’han vist per enlloc”, diuen.

En canvi, acusen els republicans “d’apropiar-se de propostes que ja s’havien fet, i també d’aquelles propostes que fa la ciutadania, com la de zones wifi gratuïtes a la ciutat. Aquesta proposta, que han volgut vendre com si fos la gran proposta republicana, va ser una de les propostes ciutadanes que es van aprovar en els pressupostos participatius 2017”, diuen. També celebren que ERC aprovi ara punts que quan era a l’oposició rebutjava, com la concessió del servei d’enllumenat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *