El públic casteller respon per veure a Vilanova el primer castell de deu de la temporada

Lluny queden aquells anys en què les relacions entre els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Vilafranca no passaven pel seu millor moment. Per tercer any consecutiu, els verds portaven a l’actuació de festa major vilanovina el tres de deu. Si el 2016 el van descarregar i l’any passat el carregaven, enguany han tornat a completar un castell per a la contemplació del qual ja paga la pena aguantar la sufocant xafogor que dissabte regnava a la plaça de la Vila. Força camises grogues a la immensa pinya del tres de deu. Una imatge que cal retenir. A més, a Vilanova es van viure en aquesta actuació altres castells de gamma extra: el cinc de nou amb folre i el pilar de vuit amb folre i manilles de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, a més del nou de vuit, i la torre de nou amb folre, el cinc de nou amb folre i un altre pilar de vuit amb folre i manilles dels vilafranquins. Una de les millors diades de la història castellera a Vilanova. A més, els Bordegassos van completar les tres rondes amb la clàssica de vuit: tres de vuit (a la foto, de Maite Gomà), quatre de vuit i torre de set, que van acabar celebrant amb el crit d’”Un pis més!”. Una diada rodona per als grocs.

De la diada de dissabte a la plaça de la Vila ens quedem, a banda de la immensa qualitat dels castells, amb la plaça força plena, cosa que demostra la consolidació d’aquesta cita castellera de finals de juliol, que s’ha convertit en una de les primeres ocasions de la temporada per veure castells com el tres de deu. I el que això signa, personalment, es queda també amb la imatge de la Júlia, responsable de xarxes socials dels verds, que no podia reprimir l’emoció mentre gravava el tres de deu que s’emetia en directe pel Facebook. A l’interior del castell, el seu company. O amb la solvència de la canalla dels Bordegassos, amb diverses estrenes en els castells de vuit. Són només algunes de les desenes d’imatges que ofereix una diada emocionant i vibrant com la de dissabte. Que puguem gaudir-ne molts anys a la festa major. I, naturalment, si els vilanovins podem pujar un pis, encara millor. Bona festa major!

One Reply to “El públic casteller respon per veure a Vilanova el primer castell de deu de la temporada”

  1. No està malament que de tant en tant en Tomàs Ventosa cedeixi protagonisme i hagi d’alçar la vista, enlloc de mirar-nos per sobre l’espatlla amb aquest aire de superioritat que li otorga la història dels americanos.
    Felicitats als grocs i als verds, bona festa major.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *