Enver Aznar (Podem) i Gener Barjola (ICV) pugnen per encapçalar la llista dels comuns a Vilanova

Els comuns ja han posat en marxa un equip de treball de sis persones per preparar la seva candidatura a les eleccions municipals de Vilanova i la Geltrú. La nova formació Catalunya en Comú es va posar en marxa a Vilanova el passat 13 de juny, en una assemblea de constitució que va reunir integrants de Podem, Iniciativa Verds i Esquerra Unida i Alternativa, i dels inscrits a la formació que no formen part de cap d’aquestes tres forces polítiques. La proposta de Catalunya en Comú per a les municipals a Vilanova encara no té nom (es baralla Vilanova en Comú, però encara no està decidit). El que sí que està clar és que hi ha dues persones disposades a encapçalar-la: l’actual cap de llista i regidor de Som VNG, i integrant de Podem, Enver Aznar, i el coordinador local d’Iniciativa per Catalunya Verds, Gener Barjola. Els inscrits s’hauran de pronunciar en un procés de primàries després de l’estiu.

El grup promotor de Catalunya en Comú té previst presentar abans de l’agost una proposta d’acord polític que serveixi com a base de l’elaboració del programa electoral per a les municipals, que volen tenir enllestit a la tardor. Un procés que el 2015 no va ser possible, diu Enver Aznar, perquè es va fer “de pressa i corrents”. I que va acabar amb dues candidatures, Som VNG i ICV.

“La dinàmica ara és diferent”, explica, “hi ha una experiència de treball conjunt dins En Comú Podem i Catalunya en Comú que ens ha fet veure que treballant plegats ens podem multiplicar”. I què passarà amb Som VNG com a marca? Aznar considera que “Som VNG ja era un projecte confluent, ara el que cal fer és ampliar les seves parets i treballar per Vilanova i la Geltrú d’una manera unitària, en una única assemblea”. Per això, el cap de llista de Som VNG considera que “no seria intel·ligent” ara voler mantenir aquesta marca en solitari. “Estem fent una cosa més gran”, apunta. Pel que fa a la decisió de la CUP de presentar-se sota les seves sigles i en solitari, Aznar diu respectar aquesta postura, però creu que aquests dos espais polítics diferents “ens hem d’asseure i no regalar la ciutat als de sempre”.

Enver Aznar admet que dins d’aquesta nova candidatura hi haurà pluralitat d’idees, tant en la qüestió nacional com en aspectes locals com l’Eixample Nord. Preguntat sobre aquesta operació urbanística, afirma que “no és una de les meves principals preocupacions. L’evolució del mateix projecte ha descartat algunes coses. Però jo continuo contra un projecte que crec que està lligat a l’especulació immobiliària”. Tot i que manté que “el pas per les institucions ha de ser temporal”, revela que “la gent de Podem i d’EUiA em demanen que intenti encapçalar el nou projecte per recollir la feina que s’ha fet i aglutinar un cert consens”. Diu que està disposat a fer-ho “sempre que s’arribi a un acord amb totes les sensibilitats i es faci una candidatura unitària i plural”. I afegeix que “lluitarem per l’Alcaldia, per guanyar, no per ser només testimonis de la política”.

Gener Barjola, coordinador local d’ICV, també ha mostrat la seva disposició a presentar-se com a cap de llista. Afirma, com Aznar, que diferents persones li hi han demanat. “Des d’ICV creiem que aquest ha de ser un espai renovador, on les cares no siguin tan importants”, diu. Pensa que el fet que hi hagi dues propostes per liderar la llista “no ha de generar cap tensió. Hi haurà dues candidatures i les dues hauran de respectar el resultat de les primàries”. Barjola no descarta que es pugui arribar a un consens i que hi hagi una candidatura unitària. El coordinador d’ICV creu que Catalunya en Comú i la candidatura local han de ser un espai “més obert. No es tracta de la resurrecció de cap partit, sinó d’una cosa nova”. I, com a tal, creu que “s’ha de decidir tot, fins i tot el nom”. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *