ERC creu que en només un mes ja ha introduït la seva “empremta” al govern de Vilanova

Fa aproximadament un mes que el PDeCAT i ERC governen conjuntament a Vilanova i la Geltrú. I en aquest curt període de temps els dos partits s’esforcen per fer visible la seva tasca dins del govern municipal. Els responsables de comunicació d’aquestes dues forces emeten comunicat rere comunicat per diferenciar el seu perfil polític. Les eleccions municipals són a la cantonada, i el PDeCAT i ERC són les dues formacions que han iniciat més aviat aquesta cursa. Totes dues han nomenat ja les seves candidates a l’Alcaldia (Blanca Albà i Olga Arnau), i són els dos únics partits que ho han fet ja a Vilanova.

Aquesta setmana ha tocat el torn a ERC, que ha afirmat a través d’una nota pública que “incorporar-se a un govern amb una inèrcia d’anys” i introduir-hi la seva “empremta de caràcter social, integrador i associatiu no és una tasca fàcil”. En aquest sentit, els republicans destaquen que “en el termini tan curt d’un mes” han estat capaços d’”adequar els tipus impositius de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI per evitar, diuen, pujades dels rebuts”; “millorar les condicions per als ajuts al pagament d’impostos a les classes més desfavorides”; i “signar un conveni amb l’entitat Can Pistraus que permet garantir l’organització en els pròxims quatre anys del Tingladu”. ERC creu que “això diu molt de la capacitat de treball” dels seus regidors.

ERC carrega a tort i a dret: diu que “hem sortit de la zona de confort que representa per a alguns l’oposició”, en clara referència a la CUP. I que “hem apostat per la nova política, en contraposició als regidors i les regidores que han fet de la política el seu modus vivendi durant més de 20 anys”, en al·lusió al PSC. D’altra banda, es refereixen a les dedicacions que l’oposició no els ha permès aprovar (consulteu notícia anterior clicant aquí). “No concebem”, diuen, “que alguns hagin dut regidories amb pes important sense tenir dedicació a l’Ajuntament”. I creuen que “en aquest cas prevalien més els interessos personals i els sous que es percebien en altres institucions públiques que no pas la voluntat de dedicar-se a la ciutat”. A quins regidors es refereix ERC? Als socialistes? O potser també a l’alcaldessa Lloveras, que durant molts mesos va compaginar el càrrec municipal amb el de diputada?

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *