L’Ajuntament fa marxa enrere en la vianalització del carrer Llibertat, que serà zona blava

L’equip de govern de l’Ajuntament vilanoví ha decidit fer marxa enrere en la transformació en illa de vianants del tram final del carrer Llibertat, que està tallat al trànsit des de fa unes setmanes. La forta pressió dels comerciants i dels veïns ha obligat el Consistori a tirar enrere. L’Ajuntament ha informat públicament a través d’una nota de premsa que “fruit de les reunions entre les associacions de veïns i de comerciants i la Plataforma de Camins Escolars amb el govern municipal, s’acorda reobrir a la circulació aquest carrer i treballar per consensuar la conversió a zona de vianants”. Mentrestant, aquest estiu mateix, l’aparcament en aquest tram de carrer es regularà amb parquímetres.

A les reunions han assistit el col·lectiu de comerciants que s’oposaven a l’illa de vianants, que són la majoria, i que es mostren satisfets de la decisió municipal, tot i que el seu objectiu és que la vianalització es descarti definitivament. En canvi, des de l’associació Comerç de Mar, la Plataforma Camins Escolars i l’Associació de Veïns de Mar s’aposta per l’illa de vianants, però amb un projecte urbanístic que prevegi la plataforma única i la millora dels elements de mobiliari urbà, que faci d’aquest carrer un espai agradable per passejar. Tant Comerç de Mar com l’AV i els Camins Escolars critiquen la manera com l’Ajuntament ha decidit tancar el carrer, i consideren que ara serà complicat convèncer a veïns i comerciants. L’AV de Mar, a més, no està d’acord que el carrer Llibertat sigui zona blava, i haurien preferit que es convertís en àrea verda, com molts altres carrers del barri.

L’Ajuntament, per la seva banda, manté que ha decidit regular l’estacionament en zona blava per “afavorir la rotació de vehicles en un carrer comercial” i consensuar a partir de setembre un “projecte conjunt entre veïnat i comerciants”. Recorda, però, que el Pla de Mobilitat de la ciutat preveu que aquest tram sigui illa de vianants. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *