L’AV de Mar lamenta que no s’hagi pogut trobar un altre ús al Molí de Mar

El Molí de Mar acull una quarantena de menors immigrants. L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va anunciar la primera setmana de setembre que la Generalitat de Catalunya havia decidit habilitar l’edifici com a casa d’acollida per a una quarantena de menors no acompanyats dels quals en té la tutela. Aquests menors procedents de la immigració irregular tenen entre 13 i 18 anys i són atesos per una trentena de professionals. Formen part del contingent d’uns 2.000 menors que han arribat a Catalunya en els últims mesos i que ha obligat el Govern català a obrir de manera urgent cases d’acollida per tot el territori.

L’Ajuntament dona suport a aquesta mesura i afirma que col·laborarà per tal que aquests joves “puguin integrar-se des del vessant associatiu, cultural, esportiu, lúdic o de voluntariat social”. Ha expressat la voluntat de “col·laborar en aquesta necessitat d’acolliment urgent i temporal” i anuncia que ha començat a “treballar amb els responsables de la direcció de la casa d’acollida per tal que l’estada dels menors al Molí de Mar esdevingui una oportunitat de futur per a aquests joves, que en la majoria de casos han arribat al país posant en risc la seva vida”.

L’Associació de Veïns de Mar, per la seva banda, diu que “no és la nostra funció debatre el tema de la immigració ni tampoc de saber si l’allau d’immigrants que estan arribant es distribueixen equitativament per tot l’estat i a tots els tracten amb el mateix respecte i atenció que a Catalunya”. Afirmen que “pel que fa al contingent de Vilanova, ja són aquí. Són d’origen magrebí i l’Ajuntament ens comunica que amb ells hi ha un estol de professionals que se’n fan càrrec. Evidentment, estan en una situació especial i no poden moure’s lliurement. Primer han de conèixer la llengua i costums i, suposem, se’ls anirà escolaritzant i integrant a mesura que els tècnics així ho estimin”.

L’entitat veïnal lamenta que “no s’hagi pogut trobar un altre ús al Molí de Mar. Lamentem que Ajuntament i Generalitat hagin estat incapaços després de tots aquests anys de donar al Molí de Mar una destinació més apropiada per la ubicació dels edificis. Per això demanem que [l’acolliment dels menors immigrants] sigui provisional i es busquin altres indrets per poder-los acollir, dintre o fora del barri”.

El Molí de Mar acollia fins ara trobades i campus de joves i altres col·lectius que visitaven Vilanova, com ara els voluntaris del Campus Internacional del Turó del Sèu, organitzat per Garraf Coopera, que va acabar el passat 5 de setembre. També s’hi celebraven tot tipus d’actes: presentacions, jornades, cursos de formació, etc.

Segons la descripció que en fa el web municipal, el Molí de Mar és un equipament format per tres edificacions i una àmplia zona de jardí disposada en quatre terrasses a diferents nivells, fet que possibilita el desenvolupament d’activitats a l’aire lliure. A l’edifici principal s’hi ubiquen les sales de formació, el menjador i la cuina. Al segon edifici hi trobem una planta i diverses habitacions. L’espai exterior consta d’una zona enjardinada amb quatre terrasses a diferents alçades, amb capacitat per acollir 1.100 persones.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *