Mercadona construirà 41 pisos i un gran supermercat a Anselm Clavé

Mercadona construirà 41 habitatges i un gran supermercat al carrer Anselm Clavé, de Vilanova, a la cantonada amb el carrer Josep Coroleu. L’estudi de detall d’aquesta operació urbanística, la Unitat d’Actuació número 2 del planejament municipal, ja ha estat aprovat definitivament tant per part de l’Ajuntament com de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona. Per tant, Mercadona pot demanar llicència d’obres en qualsevol moment. A hores d’ara, però, encara no ho ha fet, segons informen fonts municipals. Els treballs, un cop s’iniciïn, es podrien prolongar durant almenys un any i mig.

L’operació preveu un edifici de planta soterrani, planta baixa i cinc plantes pis, en la part del solar més propera al carrer de l’Estany, i un edifici de menor alçada a la resta del solar. En total, 2.240 metres quadrats de superfície comercial. El supermercat aprofitarà també els baixos dels edificis de pisos amb façana al carrer Josep Coroleu. El nombre de places d’aparcament previstes és de 123, sumant les dels pisos i les de l’activitat comercial.

En els terrenys adquirits per Mercadona funcionava des de fa molts anys el Firapark, un establiment de lleure per a infants que ja ha tancat portes. La resta són unes naus que havien estat ocupades per una empresa de transport i que es trobaven en desús. L’Ajuntament vilanoví, com a cessió obligatòria de l’actuació, rebrà 2.000 metres quadrats de superfície construïda (1.200 en planta baixa i 780 en planta pis). Des del Consistori es veu amb bons ulls l’operació perquè suposa, diuen, “consolidar i ocupar la trama urbana existent”. L’increment d’activitat a la zona portarà aparellat, però, un increment del trànsit, incloent-hi els camions del supermercat, per la qual cosa s’ha realitzat també un estudi de mobilitat de la zona.

 

One Reply to “Mercadona construirà 41 pisos i un gran supermercat a Anselm Clavé”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *