Alcampo, LIDL i Aldi ja obren els diumenges a Vilanova, però només al matí

Imatge virtual del que serà el nou parc comercial de Masia d’en Barreres, que podria obrir el 2020

L’obertura de comerços en festius a la façana marítima i als voltants de la ronda Europa, carrer de la Piera, polígon Roquetes i Masia d’en Barreres (excepcionalitat turística) està en vigor des del passat mes de maig. Com es recordarà, aquesta mesura va ser aprovada pel ple de l’Ajuntament el març, amb el vot a favor de l’aleshores govern de PDeCAT i PSC, i l’abstenció d’ERC, avui al govern. A hores d’ara, tres grans superfícies ja estan fent ús d’aquesta possibilitat: Alcampo, LIDL i Aldi, encara que només en horari de matí i migdia. L’altra gran superfície de la zona, Mercadona, no obre encara els diumenges. L’excepcionalitat turística va ser aprovada el març pel ple de l’Ajuntament i era una de les condicions necessàries per tal que tirés endavant el projecte de parc comercial a la zona de Masia d’en Barreres, que impulsa una promotora privada, Cel Urbà. 

Jordi Medina, regidor de Promoció Econòmica, ha explicat a El Vilanoví que el govern municipal no té intenció de fer canvis respecte a l’excepcionalitat d’horaris aprovada pel ple municipal. Recorda que els establiments poden obrir un màxim de 75 hores setmanals. Pel que fa al projecte de nou parc comercial a la zona de Masia d’en Barreres, assenyala que el govern ha tingut contactes amb la promotora i que “no canviarà res pel que fa als compromisos que vam adoptar com a ciutat”. 

Cel Urbà va afirmar en un comunicat fet públic al març que el nou parc comercial englobarà “grans marques comercials d’alimentació, sector esportiu, bricolatge, electrodomèstics i informàtica, i també locals de restauració i serveis”. L’empresa afirma que “la finalitat d’aquest parc comercial en cap moment és deslocalitzar ni desubicar els petits i mitjans comerços, com és el cas del tèxtil, existents al centre de Vilanova i la Geltrú”.

Com es recordarà, el ple de l’Ajuntament vilanoví va aprovar la modificació dels horaris comercials a la ciutat, que permetrà obrir diumenges i festius, i la modificació del Pla General que farà possible la instal·lació d’un parc comercial de 19.000 metres quadrats de superfície de venda al polígon Masia d’en Barreres, concretament als terrenys de l’antiga fàbrica Cemex, avui en desús. ERC va fer possible l’aprovació dels dos punts, votant a favor de la modificació urbanística i abstenint-se en els horaris comercials. El govern municipal de PDeCAT i PSC va obtenir el vot a favor de C’s, PP i la regidora no adscrita Carmen Reina, i l’oposició frontal de la CUP, Som VNG i la regidora no adscrita i exmembre del govern Ariadna Llorens, que també parla en nom de l’altre regidor escindit del govern, David Montes. 

ERC va aconseguir que el govern acceptés les seves propostes a canvi del suport a la modificació urbanística. Es tracta de cinc condicions: incrementar el nombre d’aparcaments perifèrics a la ronda Europa i a la rambla Sant Jordi; crear i desenvolupar un Pla Comercial de la ciutat; impulsar en el nou parc comercial la contractació de persones amb atur del municipi i la comarca, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables; reduir l’afectació del trànsit al barri del Tacó afavorint l’accés al parc comercial a través de les rambles Pep Ventura i Sant Jordi; i crear corredors que facilitin l’accés als entorns naturals del municipi. 

La Direcció General de Comerç va aprovar l’excepcionalitat turística per tal que els comerços situats a Mar i a la franja est de la ciutat puguin obrir diumenges i festius durant tot l’any, tal com passa als municipis veïns de Sant Pere de Ribes i Cubelles. Igualment, la modificació del Pla General a l’àmbit de Masia d’en Barreres ha iniciat un tràmit que es pot prolongar alguns mesos. Es preveu que el nou parc comercial pugui entrar en funcionament el 2020. 

One Reply to “Alcampo, LIDL i Aldi ja obren els diumenges a Vilanova, però només al matí”

  1. Esperem que la imatge que acompanya la notícia no es faci realitat i confiem que l’ajuntament exigeixi un millor nivell de qualitat paisatgística i arquitectònica. El projecte s’ho mereix i Vilanova encara més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *