Ofensiva municipal d’1,5 milions d’euros per arranjar carrers d’aquí a les eleccions

El carrer Josep Coroleu, ara apedaçat, es repavimentarà aquest mateix estiu. G.M.

L’Ajuntament vilanoví es gastarà 1,5 milions d’euros per arranjar i reformar carrers i equipaments públics d’aquí a les eleccions municipals de l’any que ve. L’equip de govern municipal és conscient del deteriorament de la via pública i necessita que es noti una millora en els pròxims mesos. Tot i que l’alcaldessa, Neus Lloveras, afirma que “l’espai públic ha estat en els darrers anys una de les principals prioritats del govern municipal. Hi hem destinat recursos econòmics i tècnics, imaginació i molt d’esforç per fer possible realitzar el màxim d’actuacions amb la mínima despesa econòmica possible”, el cert és que el manteniment és una de les assignatures pendents de la legislatura. Diu Lloveras que “hem prioritzat intervencions de millora en els indrets on trobem els principals actius que tenim com a ciutat: el mar i el teixit comercial, sense deixar de banda altres actuacions imprescindibles per al conjunt de la ciutadania com la millora en l’accessibilitat, les obres a les escoles, la seguretat en els desplaçaments per als vianants, els arranjaments de voreres, la renovació de mobiliari urbà i l’ampliació de la xarxa del carril bici, entre d’altres”.

Quines són les actuacions més destacades d’aquest paquet? Sens dubte, la millora de l’eix Tetuan / Havana és una d’elles. Les voreres s’eixamplaran i això permetrà un pas més tranquil i amable per als vianants en aquesta travessia urbana tan utilitzada i que ara no té els estàndards mínims de qualitat i seguretat. També s’actuarà a la Rambla, en els paviments laterals, les cruïlles (algunes de les quals estan plenes de sots) i la millora del mobiliari urbà, i hi haurà altres actuacions en l’eix comercial de la ciutat.

Un dels treballs que es portarà a terme aquest mateix estiu és la repavimentació del carrer Josep Coroleu. El seu estat és tan lamentable (vegeu foto) que fins i tot el seu arranjament ha estat escollit com a proposta ciutadana dins els pressupostos participatius. L’any passat es van apedaçar alguns trams del carrer, però l’obra va ser clarament insuficient i ara circular per aquest carrer és una cursa perillosa per als amortidors. Altres propostes guanyadores en els pressupostos participatius que es portaran a terme abans de les eleccions són la continuació del carril bici per la ronda Ibèrica, amb punts d’aigua per a corredors i caminants, i una zona d’ombra i millores al pati de l’escola Pompeu Fabra.

D’altra banda, l’Ajuntament invertirà aquest estiu 120.000 euros en arranjaments a les escoles:  lavabos, paviments exteriors, cobertes, etc. a les escoles Sant Jordi, El Margalló, l’Aragai, l’Arjau, la Ginesta, l’Escola d’Adults i el Pompeu Fabra”. També hi ha una partida important per a millores en voreres. Al barri de Mar, l’Ajuntament s’ha gastat i es gastarà 600.000 euros en diversos treballs. Entre ells, l’aparcament regulat exclusiu per al veïnat, millores a les cruïlles, nou tram de carril bici al carrer Àncora o millora de passos de vianants.

Com afirmen algunes entitats veïnals: tant de bo hi hagués eleccions cada any.

One Reply to “Ofensiva municipal d’1,5 milions d’euros per arranjar carrers d’aquí a les eleccions”

  1. Ja era hora! Sobretot per als arranjaments en les calçades i les voreres, ja que els llocs que estan pitjor els han deixat pel final. Anar en bus pel carrer Coroleu és atrevir-se a pujar a una atracció de la Fira; els sots de la Rambla et fan caure si no vas amb ull; vivim en una ciutat sense bancs, la gent gran s’ha d’asseure a les terrasses per poder descansar i un bon etcètera. No entenc com no s’adonen que si ho fessin durant els quatre anys de mandat, la gent els hi ho agrairia. Ara, ja no cola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *