Qui és Olga Arnau, la possible futura alcaldessa de Vilanova?

Olga Arnau ha estat l’escollida per ERC per encapçalar la candidatura a les municipals a Vilanova i la Geltrú. Després del pacte de govern entre el PDeCAT i els republicans, Arnau, que anava al número tres de la llista d’ERC el 2015, ocupa la Regidoria d’Hisenda, una “patata calenta” des de la qual, però, podria projectar-se a l’Alcaldia si aconsegueix, per exemple, reduir els rebuts de l’IBI dels contribuents. Malgrat que tancar un pacte de govern en minoria a un any de les eleccions no deixa de ser un risc, a ERC la jugada li podria sortir bé: promoció de la seva candidata, correcció d’alguns aspectes de la gestió municipal sociovergent i demostració que és una força a qui no li fa por la responsabilitat de govern.

La nova regidora d’Hisenda creu que un any és prou temps perquè es vegi “un petit gir” en l’acció de govern municipal. Diu que en aquests 12 mesos es pot posar “una llavor que recollirà el govern que surti de le pròximes eleccions municipals”. Entre els seus objectius, ajustar l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i “treballar un bon pressupost”. Olga Arnau vol que “es noti el treball d’ERC”.

Però qui és la nova candidata d’ERC a l’Alcaldia de Vilanova i la Geltrú? Divorciada, de 51 anys, mare de dos fills, aquesta VTV del barri de Mar (va néixer al passeig del Carme, 43), exalumna de l’escola Cossetània, es defineix com una persona “molt autoexigent”. Cooperativista, diu que aquest tipus d’organització societària és la base del seu pensament. És sòcia d’una assessoria fiscal i mercantil i creu que té una visió “elevada” de la gestió, a la qual dona molta importància. “No em faré mai rica, però tampoc ho pretenc”. Qualifica la seva manera de treballar com una “gestió austera i femenina”. Quan es compromet a portar a terme una tasca, diu, “m’involucro del tot”. Això la va dur a implicar-se directament en la Fundació Unió Esport Base de Vilanova, que patia greus problemes financers i de gestió i que es va dividir en diversos clubs. Arnau està orgullosa de la tasca feta, especialment en la creació del Club Nou Bàsquet Vilanova. “És el que més m’ha fet plorar, ara, quan ho he hagut de deixar. Tenim 128 nens i nenes a l’escola de bàsquet, vam començar amb només 21”. I es mostra igualment satisfeta per haver aconseguit eixugar en quatre anys el deute que es mantenia amb els entrenadors.
 
La llista d’entitats en què ha participat, a banda de la Fundació, és inacabable: l’Esplai de la Geltrú, el Círcol Catòlic, l’Orfeó, els Bordegassos… Va ser membre de la colla del Ball de Bastons de dones durant 15 anys. També ha format part de les AMPA de l’escola Llebetx i de l’Institut Dolors Mallafrè. I ha estat pabordessa.
Sap que les noves responsabilitats municipals i la seva candidatura a l’Alcaldia suposen “molta feina”, però diu que treballar “mai no m’ha fet por”. I afegeix, amb una certa sorna, que “sempre he estat en llocs on hi ha hagut marrons”. Reconeix que no li ha agradat mai la política, tot i que va estar pròxima a Nacionalistes d’Esquerra i va participar en “la primera manifestació LGTBI a Barcelona, acompanyant el Jordi Valls”. Admet que la seva manera d’expressar-se, “tal com raja”, li provoca algun problema. No és militant d’ERC i afirma que “seguiré essent independent”.
 
Una de les exigències d’Olga Arnau a l’hora d’acceptar la candidatura a l’Alcaldia de Vilanova per ERC va ser que Jordi Medina, actual regidor de Promoció i Comunicació, formés part de la seva candidatura. “Ell era el relleu natural de la Queti”, assegura. I té clar que “necessito algú molt organitzat al meu costat”. “Som persones, amb encerts i desencerts”, diu, “però estem preparats”. Afirma que qui no està “allà dins” (a l’Ajuntament), “no s’equivoca”. I assegura que “soc una persona molt crítica, però sempre proposo alternatives”. Té clar que “a Vilanova ha de poder viure bé tothom”, independentment de la seva ideologia o posicionament polític. “Parlarem amb tothom. A Vilanova hi ha molta gent diferent, i tots sumem”.
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *