Toni Albà, referent per a la JNC pel seu “clar sentit de país i de defensa de la llengua i la cultura”

La JNC Garraf va lliurar aquest dimecres el Premi Compromís a l’actor i humorista vilanoví Toni Albà. Les joventuts del PDeCAT lliuren cada any aquest guardó a una persona o entitat que hagi contribuït al foment de la cultura i s’hagi involucrat en la comarca i el país. Toni Albà ha merescut aquest guardó, segons la JNC, “pel seu clar sentit de país i de defensa de la nostra llengua i cultura”. La formació independentista recorda que és “una persona perseguida judicialment per exercir un dret fonamental com és el de la llibertat d’expressió”. 

En el lliurament del guardó en un restaurant del centre de Vilanova i la Geltrú, Toni Albà va destacar que és molt profitós que el jovent s’impliqui en política. Alhora, va fer especial èmfasi en el fet que cal combatre la ‘’ignorància voluntària’’, per tal de tenir conciutadans lliures i autònoms. Van participar en l’acte l’alcaldessa Neus Lloveras i la candidata a l’alcaldia Blanca Albà.

Toni Albà haurà d’anar a judici per un seguit de tuits humorístics que el Jutjat d’Instrucció número 5 de Vilanova i la Geltrú creu que poden ser constitutius d’un delicte d’injúries. Albà ja ha hagut de declarar dues vegades com a investigat als jutjats vilanovins, l’última el passat 31 de maig. La denúncia va ser presentada a la fiscalia per la policia espanyola. Després d’una de les compareixences, Albà va declarar que els seus tuits “no volen incitar l’odi. La meva feina és fer riure. Sóc un còmic, un bufó. Em toca riure’m del poder, sigui de dretes o esquerres. La meva feina és buscar el sarcasme, la sàtira política. I utilitzar la llibertat d’expressió com bonament sàpiga. Si he ofès algú, no era la meva intenció. La meva intenció és intentar fer riure”, va assegurar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *