Veïns del parc de Baix a Mar estudien denunciar l’Ajuntament pel Tingladu

Veïns de la zona de l’Eixample de Mar (plaça de l’1 d’Octubre, abans parc de Baix a Mar, i rambla de la Pau) estan estudiant la possibilitat de denunciar l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per la celebració del Festival Tingladu en aquest espai de la ciutat, segons ha pogut saber aquest mitjà de fonts veïnals. De fets, ja haurien contactat amb un despatx jurídic per tal d’iniciar els tràmits. L’advocat Joaquim Martí, especialista en immissions sonores procedents d’espectacles i festivals i membre de l’associació Juristas contra el Ruido, ha explicat a aquest periòdic que ell no porta aquest tema, però ha apuntat que l’Ajuntament vilanoví es dedica a “anar canviant els problemes de lloc” i ha assegurat que ja estava assabentat de la intenció dels veïns de dur el tema als tribunals. Martí va aconseguir que el TSJC anul·lés les llicències del Nowa Reggae i el Faraday al Molí de Mar i que els veïns denunciants fossin indemnitzats. Això va provocar la campanya No fem soroll, fem cultura, de les entitats juvenils i culturals vilanovines. 

Fa tres anys que El Tingladu s’organitza al parc de Baix a Mar (avui plaça 1 d’Octubre), amb gran èxit de públic. Segons les ordenances municipals vigents, El Tingladu pot superar els 45 decibels en façana que es preveu per als concerts a la via pública i arribar fins als 85, en tractar-se d’un acte inclòs en el programa de la Festa Major. Sembla, però, que els veïns que estudien denunciar les molèsties no hi estan d’acord. I que allò que es pretenia evitar, un nou litigi judicial sobre els festivals de Vilanova, es reprodueix. 

13 Replies to “Veïns del parc de Baix a Mar estudien denunciar l’Ajuntament pel Tingladu”

 1. Veïns retrògads que no aguanten tres dies de festival. Potser han d anar a viure en una muntanya. A mí em molesten molts sorolls però entenc que hem de conviure i cedir en algunes coses sino ens convertim en totalitaris

  1. Els veïns no son retrògrads , i no venim a aquest món a aguantar quan estas a casa teva. Amb una mica mes de respecte pels demés conviurem molt millor, si us van fent fora de altres indrets haureu d anar a fer els vostres musicals a la muntanya……

 2. Ven marxar de casa desde divendres a diumenge al migdia. No es pot viure amb aquest soroll durant tres nits. Som persones més grans de 70 anys.
  Y tot seguit al mateix lloc la fira, no hi ha dret.

  1. Visc a la Ronda ibèrica. Vull denunciar l’Ajuntament i la Generalitat pels cotxes i que prohibeixin el seu pas. I els meus pares al Prat des de fa 2 anys. Els obligaré a eliminar l’aeroport….I punto! Queda clara la ironia, oi?? Si voleu tranquilitzar oferir espiritual, aneua una olla o enmig la muntanya, a no ser que us destorbin els ocells i txitxarres.

 3. Estem o no de Festa Major? Sóc veïna de Baix Mar i no tinc cap queixa del soroll. Al contrari agraï que es fagin aquests actes a prop de casa. Paciència que no son tants dies!

 4. Si els surt bé, jo denunciaré la festa major en general. Els petards de diables, dracs, trabucaires, etc estic segura que també superen els decibel.lis permesos i dura1 setmana seguida, a més m’impedeix circular lliurament per la ciutat i més d’un cop em fa arribar tard a la feina – no tothom fem vacances-, així que com jo no la suporto -la festa major- denunciaré. La gent estem perdent l’enteniment!!!! Quantes idiotades es diuen i es fan!!!!

 5. Amb sembla que la gent te molt poca paciencia jo visc molt aprop i no crec que hi haigui motiu per tanta queixa. La gent jove te dret a divertitse . Tambe es queixen de las campanes de la esglesia de mar. Potser hauriem de ser mes tolerants.

 6. Són tres nits a l’any… Els veïns del centre tenim concerts per Festa Major, per Carnaval, actes per Nadal, actes per la fira, i un llarg etcètera. A la Plaça 1 d’Octubre tampoc els passarà res per 3 nits a l’any… Servidor de vostès va viure alguns anys a Gràcia, i per la Festa Major tenia una setmana de concerts sota el balcó. I t’organitzes, t’espaviles, vas a dormir a casa algun familiar si l’endemà has de matinar. No costa tant, coi.

 7. No hi ha dret diu un comentari… al que no hi ha dret es a que els 60000 habitants que hi anirien potencialment, s’hagin d’aguantar per menys de 1000. Si tant agrada la democracia, aqui la teniu, plena d’hipocresia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *